Reklama
 
Blog | David Grossmann

Poslanec Skopal platí z náhrad telefon na soukromý byznys své asistentky

Poslanec za ČSSD Ladislav Skopal dostává ke svému standardnímu platu i náhrady za používání telefonních a internetových služeb. Ročně si takto přilepší o 84.000 korun. Na jednom z jeho telefonních čísel si můžete ale objednat například vystoupení Sagvana Tofiho. Jeho asistentka Gabriela Dobrodinská, ho totiž používá ke svému soukromému podnikání.

Příště až na své výplatní pásce budete číst částku, kterou vám stát strhává na daních, tak vězte, že část těchto peněz jde i na soukromé podnikání Gabriely Dobrodinské. Žena, která si říká také Gábina Goldová, je mimo jiné přítelkyní a asistentkou poslance Skopala.

 

Zároveň však zpívá a vlastní PR a uměleckou agenturu  A.G.P. EDITIONS spol. s r.o. (http://agpeditions.cz/). Právě na webových stránkách této společnosti je jako jediný telefonní kontakt uvedeno číslo + 420 724 717 125 . Tedy telefonní číslo, na které poslanec Skopal pobírá poslanecké náhrady (Skopal ho uvadí jako kontaktní číslo na svoji asistentku i na oficiálních stránkách ČSSD). Objednat si na něm můžete vystoupení Kateřiny Brožové nebo Petra Bendeho, případně i protipožární školení nebo marketingové služby.

Reklama

„O tom, že by má asistentka používala toto telefonní číslo i ke svému podnikání nevím,“ tvrdil v pátek Skopal. „Pokud tomu tak skutečně je, zařídím, ať ho vymaže,“ dodal.

Rozhodl jsem se, že to tedy vyzkouším. Dovolal jsem se paní Goldové (V komentářích mě upozornila paní Kaletová, že jsem mluvil s ní a ne paní Goldovou. Je možné, že jsem se přeslechl. V každém případě jsem volal na číslo, za které poslanec Skopal pobírá poslanecké náhrady. Jestli ho používá úplně někdo jiný je ještě horší zjištění.) a zajímal se o možnost vystoupení Sagvana Tofiho na narozeninách mé sestry. Nic nebránilo tomu, abychom se domluvili. Telefonní číslo tedy jednoznačně Dobroninská – Goldová používá pro své soukromé podnikání.

Poslanec Skopal má podle svých poslaneckých stránek celkem pět asistentů kromě Dobrodinské – Goldové i například místostarostu Znojma Jana Groise, redaktorku Znojemských listů Annu Maixnerovou, tajemník znojemské organizace ČSSD a redaktora Znojemského týdne Františka Střechu nebo Štěpána Krátkého.

Skopalova asistentka Goldová si tak také střihla několik vystoupení na akcích, které pořádalo město Znojmo vedené poslancovou domovskou ČSSD. Zazpívala například na Znojemském vinobraní nebo Majálesu či třeba na Okurkových slavnostech.

Kancelář Poslanecké sněmovny se velice zdráhá zveřejnit telefonní čísla, na která poslanci pobírají poslanecké náhrady. A to i přes to, že jsou placeny z veřejných peněz. Když jsem se tento údaj snažil z kanceláře sněmovny získat na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, byl jsem upozorněn, že „zveřejnění telefonních čísel soukromých mobilních telefonů považuje Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky za zásah do soukromí poslankyň a poslanců“. Musel jsem se tedy zeptat znovu s výhradou, že mě nezajímají soukromá telefonní čísla poslanců, ale ta, na která poslanci berou z veřejných peněz náhrady.

Se souhlasem poslance Skopala mi nakonec Kancelář sněmovny poskytla tři telefonní čísla. Na jedno jsem se dovolal přímo jemu, druhé je výše zmíněné telefonní číslo na jeho asistentku a agenturu  A.G.P. EDITIONS spol. s r.o. a poslední do jeho znojemské poslanecké kanceláře.  

Gábina Goldová holt svět zdá se zná…